Turnir u Zagrebu: Hrvatska bolja od Estonije

Pripreme košarkaška za EP

Turnir u Zagrebu: Hrvatska bolja od Estonije

Edmir Škorić

Hrvatska košarkaška reprezentacija savladala je Estoniju sa 66:63 u prijateljskoj utakmici.

Hrvati završavaju pripreme za Eurobasket, a večeras su u Zagrebu bili bolji od Estonije. Na turniru u Areni nastupaju i BiH, te Izrael. Upravo mi ćemo sutra igrati protiv Hrvatske.

Izabranici Velimira Perasovića bolje su otvorili meč, a nakon prve dionice vodili su 20:17.

Ipak, do poluvremena su Estonci uspjeli da izjednače (38:38). Treća  dionica, koja nije bila nešto efikasna, pripala je Vatrenima (13:9). Estonija je u završnici utakmice vodila, ali je Hrvatska na kraju slavila sa 66:63.

Imali su Estonci zadnji napad, gađali su trojku sa osam metara, ali je ostalo 66:63. Dodajmo da je ovo sedma pobjeda naših susjeda u pripremama za EP.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti