Turska 2/2: Tosun i družina razbili Moldaviju

Bez problema

Turska 2/2: Tosun i družina razbili Moldaviju

Nakon gostujuće pobjede nad Albanijom u prvoj utakmici kvalifikacija za Euro, Turska je večeras na svom terenu ugostila Moldaviju u drugom kolu Grupe H i upisala ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:0.

Bilo je jasno da je Turska puno kvalitetniji protivnik, a na prvi gol u mreži Moldavije se čekalo do 24. minute kada je Calhanoglu škaricama uposlio Kalidirima, a ovaj pogodio za 1:0.

Samo dvije minute kasnije je Tosun pogodio na asistenciju Bureka Yilmaza i povisio na 2:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Turska je u 52. minuti mogla do novog gola, ali je Yilmazov udarac sa bijele tačke odlično odbranio golman Moldavije Koselev.

Ipak, samo par trenutaka kasnije Cenk Tosun postiže svoj drugi gol na utakmici i povisuje na 3:0.

Konačnih 4:0 postavio je Ayhan u 70. minuti utakmice. Turska je mogla do još kojeg gola na današnjoj utakmici, a Tosun je mogao do hat-tricka, ipak Moldavija se uspjela spasiti potpunog potopa.

Podsjetimo, u prvom kolu kvalifikacija Moldavija je na svom terenu poražena od Francuske sa 1:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi