Navijaču koji je tukao golmana korner zastavicom samo dan kasnije stižu šokantne vijesti

Crna sudbina

Navijaču koji je tukao golmana korner zastavicom samo dan kasnije stižu šokantne vijesti

E. Škorić
Teme:

Mnogi su ostali zaprepašteni slikama koje su sinoć pristizale iz Turske gdje se igrao meč Druge lige između Goztepea i Altayja, a gdje je došlo do jezivih scena nakon čega je prekinut duel.

Prvo je baklja navijača Altayja bačena među pristalice domaćeg tima Goztepea, nakon toga je jedan od navijača utrčao u teren te korner zastavicom pretukao domaćeg golmana Onaza Guvenca.

Jedan od navijača domaćih je  ozbiljno povrijeđen nakon što ga je pogodila baklja te su ispod tribine odmah poslana dva vozila Hitne pomoći.

Sve se to desilo u 22. minuti, a prema zvaničnom saopštenju utakmica će se nastaviti od 20. minute. Novi datum odigravanja utakmice bit će naknadno određen.

Dan kasnije iz Turske je stigla vijest da je navijač koji je brutalno tukao golmana korner zastavicom u pritvoru i da je protiv njega podignuta optužnica za namjeran pokušaj ubistva, što bi moglo da mu donese dugi boravak iz rešetaka. Tužilaštvo ima isuviše jake dokaze da mu odredi crnu sudbinu, a toga je i sam svjestan. 

Oglasi

Već sada je izvjesno da će dugi niz godina biti zatvorenik, a sve zbog nepromišljenosti i jednog trenutka ludila u izmirskom derbiju. Ali, ipak je to Turska, tamo se doslovno ubija za nogometne timove.

Golman Goztepea je prebijen korner zastavicom

Nihat Aydin je čovjek kojem će se suditi za namjeran pokušaj ubistva, a u Turskoj se nadaju da će konačno nakon što se njemu odredi višegodišnja zatvorska kazna mnogi biti svjesniji i da će se najzad prestati dešavati ovako ružne stvari.

[twitter]https://twitter.com/gchahal/status/1596909878085550080[/twitter]

U svemu učestvovali i vozači Hitne pomoći

Također su se pojavile i fotografije vozača hitne pomoći koji je unosio projektile na stadion. Dvojica vozača s inicijalima AG i HK privedeni su nakon što je uočeno na kamerama da su ušli u WC s dva ruksaka u kojima su se nalazile baklje kojima je teže povrijeđen navijač Goztepea Mehmet Cakir.

Na snimkama se moglo vidjeti da ulaze s rukascima u toalete, a da iste napuštaju bez ruksaka. Navodi se da su privedeni vozači Hitne pomoći zapravo zakleti navijači Altayja i da su bili u komunikaciji sa vođama navijača Altayja.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U pisanom saopštejnju objavljenom na društvenim mrežama navodi se da su vozačima hitne pomoći koji su sudjelovali u zločinu odmah otkazani ugovori o radu te da je pokrenut pravni postupak.

Top Komentari

visokohz
Konj marke dorat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi