Hrvatska pokazala pravo lice u Bursi, a junak Vatrenih bio je Kovačić

Kvalifikacije za EP

Hrvatska pokazala pravo lice u Bursi, a junak Vatrenih bio je Kovačić

E. Škorić

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je u Bursi domaću selekciju Turske s 2:0 u meču 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon propuštene prilike da savlada Vels, kada je na Poljudu prije tri dana primila gol u posljednjim sekundama za 1:1, Hrvatska je večeras pokazala svoje pravo lice i pobjednički mentalitet, te bez većih problema slavila nad Turskom.

Turci su u prvom kolu slavili u gostima kod Armenije i s puno optimizma i prepuni samopouzdanja ugostili su Hrvatsku, ali su pali bez ispaljenog metka.

Sam početak izgledao je drugačije. Već u petoj minuti zicer za Tursku, Under je pucao iskosa s desne strane, a Livakovioć sjajno odbranio. U 10. minuti nova velika šansa Turske, ali je Livaković izbacio u korner nakon udarca Akturkoglua.

Potom je gol Turske poništen zbog ofsajda, a onda je uslijedila kazna u 20. minuti za propuštene šanse. Stanišić je pobjegao po desnoj strani, potom odigrao povratnu loptu, na kraju je Pašalić uposlio Kovačića, a ovaj mirno pogađa za 0:1.

Turska je mogla da se vrati u 28. minuti, ali je Livaković opet bio sjajan. Turska kao da je bila šokirana nakon gola Kovačića, više nije bila tako opasna, a Hrvatska dolazi do novog gola prije odlaska na odmor.

Modrić je poslao loptu lijevo za Pašalića, ovaj šutira, Gunok brani, a onda je natrčao Kovačvić i zabio za 2:0, što je bio i konačan rezultat duela.

Turska je jalovo napadala i u nastavku utakmice, na sve načine tražila put do mreže Livakovića, ali ostalo je na tome.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Hrvatska je iskusno sačuvala ranije stečenu prednost i slavila veliku pobjedu pred nastavak kvalifikacija za EP 2024.

U grupi D večeras su još igrali Vels i Latvija, a domaća selekcija očekivano je trijumfovala sa 1:0, dok je Armenija bila slobodna zbog neparnog broja reprezentacija u ovoj grupi.

Top Komentari

Baco
Idite buraz u hRvatsku i navijajte ,ovo je Bosna jednom svatite ...i ostavite nas i naš portal...mrš
2 13
nakopitam
@Nogometas glupsone Bosnjak je savo porijeklom iz BiH, nije serbin niti rvat samo zato sto se krsti, majmuncino glupa!
2 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi