Turska opsada nije dugo trajala: Hrvati su pokazali šta znači imati pobjednički mentalitet

Gosti vode 2:0

Turska opsada nije dugo trajala: Hrvati su pokazali šta znači imati pobjednički mentalitet

E. Škorić

Iako je na početku meča izgledalo da će Hrvatskoj biti jako teško u Bursi, Turska je ta koja na poluvremenu ima čak dva gola zaostatka (0:2).

Turska je ugostila Hrvatsku u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i domaća selekcija htjela je što bolje da otvori meč.

Turci su krenuli ofanzivno, agresivno, stvorili dvije - tri dobre šanse, poništen im je i jedan gol zbog ofsajda, a onda su prosto nestali.

Mateo Kovačić je u 20. minuti postigao vodeći gol za Vatrene, a veznjak Chelseaja se najbolje snašao pred turskim golom i na isteku prvog dijela.

Krenulo je od Modrića koji je gurnuo loptu za Pašalića na lijevu stranu, njegov udarac brani Gunok, ali Kovačić je natrčao i loptu smjestio u mrežu nemoćnog domaćina.

Turska je imala velika očekivanja, naravno još ništa nije gotovo, ali čini se da je Hrvatska u ovom trenutku kvalitetnija i, uostalom, tim Zlatka Dalića pokazao je da posjeduje pobjednički mentalitet.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1640800436562141185[/twitter]

Prije 3 dana Vatreni su kiksali na Poljudu i u posljednjim sekundama ostali bez pobjede protiv Velsa (1:1), ali su sada na pravi način odgovorili i nalaze se pred važnom pobjedom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ostaje još 45 minuta, neće se Turska lako predati, ali ne izgleda kao da može doći do boda u duelu sa bivšim svjetskim viceprvakom koji zna da pobjeđuje kada je to najpotrebnije.

U drugoj utakmici ove grupe sastaju se Škotska i Španija, a domaćin pomalo neočekivano trenutno ima 1:0.

Top Komentari

nakopitam
Gamad ustashka
2 6
Salt_boy075
Ljudi vjeruju u sebe,ne govore nikad se nece plasirati,neprave euforiju i grad3 mentalitet na djeci !svojoj i kad izgube da nij3 katastrofa i da ginu za svoj grb itd.Mi znamo nasu sitiaciju i drzavi i da smo podjeljeni al brate samo kukamo,pravimo euforije,i nista nepoduzimamo samo nek je SDA,SDP,SNSD,mi volimo politiku i to je.nas sport!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi