Višća sa aktuelnim prvakom sve bliže nižem rangu: Novi poraz Basaksehira
FOTO - EPA

Bh. reprezentativac van stroja

Višća sa aktuelnim prvakom sve bliže nižem rangu: Novi poraz Basaksehira

A. Beganović

U fudbalskom prvenstvu Turske ništa novo, bar kada je u pitanju aktuelni prvak Basaksehir, čije boje brani i bosanskohercegovački reprezentativac Edin Višća.

U okviru 26. kola Basaksehir je domaćem terenu odmjerio snage sa Trabzonsporom i upisao je novi poraz, peti uzastopni u prvenstvu.

Ne pomaže aktuelnom prvaku ni novi trener, porazi su postali svakodnevnica, a ne bi bilo čudo da u narednoj sezoni Basaksehir bude igrao u nižem rangu.

Danas je Trabzonspor slavio s minimalnih 1:0. Jedini pogodak na meču postigsao je Sari u 79. minuti, a Višća zbog povrede mišića ponovo nije bio u konkurenciji.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Basaksehir se trenutno nalazi na 18. mjestu tabele, koje vodi u niži rang, sa 24 boda, ali i dvije utakmice manje od slabije plasiranih Genclerbirligija i Ankaragucua koji imaju 20, odnosno 19 osvojenih bodova.

Šesnaestoplasirani i sedamnaestoplasirani Kayserispor i Erzurum imaju po utakmicu manje i bod više od Basaksehira.

Top Komentari

BatonDezitijat
i njima u visci je mjesto u drugoj Ligi
6 4
TesanjskiBrnjo
Tamo im je mjesto
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi