Višća je najplaćeniji bh. fudbaler u Turskoj, ali je daleko od vrha!

Falcao zarađuje najviše

Višća je najplaćeniji bh. fudbaler u Turskoj, ali je daleko od vrha!

A. Čaušević

Edin Višća koji je trenutno povrijeđen je već godinama najbolji igrač turske lige, a prošle sezone je svoj Bašakšehir odveo i do historijske titule prvaka.

S obzirom na učinak po broju golova i asistencija Višća s punim pravom nosi epitet najboljeg igrača lige, međutim daleko je od najplaćenijih igrača turskog šampionata.

Prema informacijama tamonšnjih medija iskusni 31-godišnjak godišnje zaradi 1.25 miliona eura i ubjedljivo je najplaćeniji bh. fudbaler koji nastupa u Superligi.

Standardni bh. reprezentativac nije ni među 10 igrača koji najviše zarađuju na godišnjem nivou. Ubjedljivo najplaćeniji sa 5 milona eura je Radamel Falcao koji uopšte i ne igra u posljednje vrijeme.

Mesuti Ozil je dolaskom u Fenerbache postao najveća zvijezda turskog fudbala, a godišnje će zarađivati četiri miliona eura s tim da je dobio pet miliona prilikom potpisa.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Slijede Feghouli (3.8 miliona), Muslera (3.5), Gustavo (3.5), Belhanda (3.3), Vida (3), Babel (2.5), Ljajić (2.2) i Lens (1.9).

Inače, Višća je zbog povrede propustio nekoliko posljednjih mečeva Bašakšehira što se odmah odrazilo i na rezultate ovog tima koji je trenutno u zoni ispadanja i slijedi mu borba za opstanak.

Top Komentari

Arnel925
Slaba je to zarada. Toliko Messi zaradi za par minuta
2 0
Zoilomas
Ovo je kradza!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi