Srbija uspjela prokockati dva gola prednosti u Istanbulu
FOTO: EPA

Liga nacija

Srbija uspjela prokockati dva gola prednosti u Istanbulu

S. Grebović

Večeras su u Istanbulu na stadionu Turk Telekom snage u 5. kolu Lige nacija odmjerili Turska i Srbija, a na kraju su se obje ekipe morale zadovoljiti bodom - 2:2.

Bio je ovo okršaj reprezentacija za opstanak u Ligi B, iz koje će najvjerovatnije ispasti Srbija koja je ostala zakovana za dno sa samo dva boda.

Srbija je nešto bolje otvorila meč što joj se isplatilo u 22. minuti kada je glavom pogodio Milinković Savić. Dugo je trajao napad Srbije, a na kraju je igrač Lazija lijepo pogodio tursku mrežu nakon ubačaja Ristića i tim se rezultatom otišlo na odmor.

Samo što se krenulo sa centra u drugom dijelu gosti su stigli i do drugog gola. U kaznenom prostoru Turske oboren je Đuričić, a odgovornost preuzeo Mitrović i rutinski pogodio za velikih 2:0 u tom momentu. Ali umjesto da Srbija slavi i mirno privede meč kraju uslijedio je povratak ekipe Senola Gunesa.

Lijep dupli pas su odigrali Karaman i Calhanoglu, a na kraju je fudbaler Milana matirao golmana Srbije i Turci su se vratili u meč. Domaćin je napadao i napadao, a to mu se isplatilo u 76. minuti kada je Ozan Tufan lijepo pogodio i matirao Dmitrovića.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Do kraja su i jedni i drugi mogli do trećeg gola i vjerovatno pobjede, ali u tome nisu uspjeli pa je ostalo 2:2.

Od ostalih utakmica izdvajamo pobjedu Izraela u Slovačkoj koji je slavio sa 3:2 nakon što je gubio 2:0, veliku pobjedu Slovenije u gostima kod Moldavije od 4:0, kao i remi Sjeverne Makedonije i Gruzije u Skopju (1:1). Ono što je zanimljivo za ovaj meč je i to da će upravo ove dvije ekipe za mjesec dana u velikom finalu baraža odlučivati ko će na EURO naredne godine.

Top Komentari

Taceoni
Grebovicuuuu prvo gore piseš 1:1 pa dole 2:2 bogati koji je rezultat????
3 0
zajid08
Zar je Fatih Terim opet preuzeo Tursku?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi