Ah, taj Fener: Sudije i gostujući fudbaleri u čudu, ali Kartal očito zna šta radi
FOTO: EPA

Fener protiv Kayserispora

Ah, taj Fener: Sudije i gostujući fudbaleri u čudu, ali Kartal očito zna šta radi

Edmir Škorić

Fenerbahče je danas ugostio Kayserispor u 36. kolu turske Superlige, a pred svojim navijačima jednostavno mora pobijediti ako želi da zadrži kakve - takve šanse za titulu.

Za fudbalere, stručni štab i navijače Fenera ovo je jako teška sezona. Imali su savršen početak, 10 od 10 u ligi na startu, no s vremenom su počeli da gube svoj sjaj.

Trenutno su na -6 u odnosu na vodeći Galatasaray u ligi, dok su u svim drugim takmičenjima već ostali bez trofeja. Sustići Galatu tri kola prije kraja izgleda kao nemoguća misija, ali Ismail Kartal ne odustaje i poručuje igračima da nastave vjerovati.

Imao je posljednje vrijeme nesuglasica sa nekim od zvijezda, uključujući i Edina Džeku, pa je zanimljivo bh. napadaća ostavio na klupi, a u igru poslao od prve minute Michyja Batshuayija.

Inače, prije same utakmice Kartal je odlučio da okupi sve igrače na centru, te da održi govor.

Oglasi

Nesvakidašnji potez Kartala, a nije otkriveno šta je poručio igračima, mada se pretpostavlja da je htio da ih motiviše i da im poruči da moraju da vjeruju dokle god postoji šansa.

Među okupljenima je bio i Edin Džeko, koji je rezervista u ovom duelu, dok Radeta Krunića nema u rosteru.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Upravo je Batshuayi, koji je dobio Džekino mjesto, zabio gol u 18. minuti za 1:0 na asistenciju Dušana Tadića. Navijači Fenera osluškuju rezultat sa meča Karagumruk - Galatasaray i nadaju se nekom kiksu lidera na tabeli,

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi