U Turskoj iz minute u minutu potvrđuju nove žrtve, iz Istanbula se javio i selektor Hadžibegić

Večeras neće biti utakmica

U Turskoj iz minute u minutu potvrđuju nove žrtve, iz Istanbula se javio i selektor Hadžibegić

S. Mlaćo
Južni dio Turske rano jutros pogodio je jak zemljotres, čak 7.8 stepeni po Richteru. Poginulo je više od hiljadu ljudi, a brojke će sigurno biti još veće.

Prije sat vremena desio se novi razoran zemljotres i cijela Turska je na nogama. U potresu je srušeno 2818 zgrada, gotovi svi planirani događaji su otkazani.

Na pripremama u Turskoj nalazi se i nekoliko bh. premijerligaša, a potvrdili su nam da su se osjećaju dobro  i da nisu imali problema. Tek pojedine je jutros probudio zemljotres, no daleko su od mjesta koja su skoro potpuno nastradala.

U Turskoj se nalazi i selektor naše A reprezentacije Faruk Hadžibegić i direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović. Oni su večeras planirali pogledati meč Fenerbahče – Konyaspora, no sve je odgođeno. Misimović i Hadžibegić su ipak iskoristili priliku da popričaju sa Šehićem pred novo okupljanje naše reprezentacije.

 „Svi smo jutros potreseni zbog vijesti o zemljotresu koji je pogodio Tursku i Siriju. Iz tog razloga odgođeni su mečevi u prvenstvu Turske, tako da večeras nećemo gledati planirano gostovanje Šehićevog Konyaspora protiv Fenerbahcea.

Oglasi

Bez obzira na to, iskoristili smo njegov dolazak u Istanbul da se vidimo sa njim i trenerom Stanojevićem. Razmijenili smo mišljenja i nastavljamo sa našim aktivnostima. Do početka kvalifikacija nastojaćemo da obiđemo što više reprezentativaca kako bismo što spremnije dočekali važne utakmice“, rekao je selektor Hadžibegić.

Opis nije dostupan.

Prethodno su razgovarali i sa trenerom u A timu Elvirom Rahimićem i Amirom Hadžiahmetovićem koji je prije par dana postao član Bešiktaša.

U Bešiktaš je stigao iz Konyaspora.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Tokom sastanka razgovaralo se o predstojećim kvalifikacijama za EURO 2024. u koje naši reprezentativci ulaze sa dosta optimizma. Svi su složni da naš tim ima realne šanse da napravi uspjeh i plasira se na veliko takmičenje.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi