'Turski Leicester' nastavlja da gazi ka tituli prvaka

Sivasspor gazi sve pred sobom

'Turski Leicester' nastavlja da gazi ka tituli prvaka

S. Grebović

U prvom susretu nedeljnog programa turske Super Lig fudbaleri Sivasspora upisali su novi trijumf na svom terenu rezultatom 1:0 nad ekipom Goztepeom.

Ekipa Sivasspora ove sezone važi za najprijatnije iznenađenje u čitavoj ligi.

Danas su stigli do 11. ovosezonske pobjede, koju su osigurali tek u 66. minuti pogotkom Yatabarea nakon nesebične asistencije Konea.

U konkurenciji istanbulskih velikana tim mladog turskog stručnjaka Rize Calimbaya ruši sve pred sobom, a posljednji su put gorčinu poraza osjetili prije više od dva mjeseca kada su u derbiju poraženi od Galatasaraya rezultatom 3:2 u utakmici koja je obilovala čudnim sudijskim odlukama.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nema sumnje da Sivasspor neodoljivo podsjeća na Leicester, koji je u sezoni 2015/2016. zadivio fudbalski svijet osvajanjem titule prvaka Engleske.

Top Komentari

PRAVIGAZIJA
Novi BASAKSEHIR..nista od TOGA..jos ce u KUP UEFA..
0 2
DamirT
Namjestit ce Turci da neko od 3 istanbulska kluba osvoji titulu.Poznati su po namjestanjima
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi