Ledi se krv u žilama: Ovako su navijači u Turskoj odali počast žrtvama na Novom Zelandu

Emotivne scene

Ledi se krv u žilama: Ovako su navijači u Turskoj odali počast žrtvama na Novom Zelandu

Stravične scene odvijale su se danas na Novom Zelandu kada je Brenton Tarrant (28) u napadima na dvije džamije usmrtio najmanje 49 ljudi i nekoliko ozbiljno ranio.

Motiv napada bio je vjerske prirode. Napao je muslimansku zajednicu u Christchurchu, a cijeli pokolj snimao je preko društvenih mreža, što je naišlo na usudu mnogih ljudi, uključujući i najboljeg igrača Liverpoola Mohameda Salaha.

"Moje misli su uz obitelji nevinih žrtava koje su izgubile život u ovom činu prepunom čistog zla", napisao je Salah na društvenim mrežama.

Od žrtava na Novom Zelandu večeras se oprostilo i hiljade turskih navijača na utakmici 26. kola tamošnje lige između Fenerbahčea i Sivasspora (2:1). Prije prvog sučevog zvižudka, sa tribina su se začuli tekbiri s gotovo do posljednjeg mjesta ispunjenog Sukru Saracoglu stadiona, koji prima skoro 50.000 gledalaca.

"Allahu ekber", odjekivalo je stadionom.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U nastavku pogledajte kako je to izgledalo.

Top Komentari

mirza24
RESPEKT SVAKA CAST a ovo sto je krscanski terorista uradio to je bruka za sve krscane
7 0
Benjamingst
Respect Turcima.... Allah da zrtvama podari Dzennet vijecni. Ovdje na vijstima kazu da je poremecena osoba "ubica", dok je jedan novinar bio ljut I kazao on JE TERORISTA ubiti neduzne ljude u Bozijoj kuci to je TERORIZAM iz mrznje prema ljudima samo sto su Muslimani... Za mene je on TERORISTA.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi