Turski mediji nagovijestili transfer i prenijeli Višćine riječi: "Želim taj dres"

Napušta li Bašakšehir?

Turski mediji nagovijestili transfer i prenijeli Višćine riječi: "Želim taj dres"

A. Čaušević

Edin Višća već skoro deset godina igra za Bašakšehir i u međuvremenu postao je istinska legenda kluba iz Istanbula. 

Višća je već godinama među najboljim igračima turske Superlige, a čini se da je došlo vrijeme za promjenu kluba, ali ne i grada.

Odlični bh. reprezentativac je već godinama na meti Fenerbachea. Ako je slutiti prema pisanju Fotomaca i sam Višća želi da nosi dres trofejnog kluba iz grada sa Bosfora.

Fotomac je prenio riječi koje je navodno Višća rekao klupskom rukovodstvu Bašakšehira.

"Od ranije imam svoje mišljenje o ovome, ali do konkretnog razvoja situacije do sada nije došlo. Čekam ponudu Fenerbahçea prije početka nove sezone. Želim igrati u tom dresu", navodno je poručio Višća.

"Bašakšehir će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu, ovdje sam napravio značajan uspjeh i dokazao sam se.Sada želim početi novu avanturu, mislim da ćete razumjeti moj zahtjev".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Računajući sva takmičenja Višća je ove sezone na učinku od 14 golova i 13 asistencija. Bašakšehir za njegov igrački karton traži osam, a posljednja Fenerbahceova ponuda je iznosila 5 miliona eura.

Inače, 30-godišnjak koji nikad u karijeri nije dobio crveni karton za Bašakšehir je u proteklih devet godina upisao 339 nastupa uz učinak od 95 golova i 97 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi