Šokantan poraz Hrvatske na Islandu, Turska pregazila Kosovo
Foto: EPA

Zakuhalo se u grupi I

Šokantan poraz Hrvatske na Islandu, Turska pregazila Kosovo

Večeras su odigrane dvije utakmice 6. kola grupe I, a derbi meč je odigran u Reykjaviku gdje su se sastale reprezentacije Islanda i Hrvatske.

Meč je završen pobjedom Islanda rezultatom 1:0, a gol odluke postignut je u 90. minuti. 

Najbolju priliku za Island imao je u 36. minuti Gylfi Sigurdsson, dok je u 55. Nikola Kalinić mogao dovesti Hrvatsku u vodstvo, ali je šutirao pored gola.

Kada se činilo da će meč biti završen podjelom bodova, uslijedio je hladan tuš za Hrvate. Sigurdsson je izveo korner, a Magnusson glavom matirao Kalinića za veliku pobjedu Islanđana.

U drugoj utakmici večerašnjeg programa odigranoj u albanskom Skadru, Turska je savladala Kosovo sa visokih 4:1.

Sen je u 7. minuti doveo goste u vodstvo od 1:0, da bi u 22. Rrahmani glavom pogodio za poravnanje i veliku radost navijača Kosova. Već u 31. minuti Under je vratio Tursku u prednost, da bi potom u drugom poluvremenu Yilmaz (61.) i Tufan (82.) pogađali za konačnih 4:1.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kosovo je meč završilo sa desetoricom igrača u polju zbog isključenja Berishe u 84. minuti, a zanimljivo je da je za domaću selekciju debitovao bivši bh. reprezentativac Adis Nurković. Golman Travnika je u 53. minuti zamijenio povrijeđenog Ujkanija na golu Kosova.

Nakon večerašnjih utakmica, situacija u grupi I se zakomplikovala. Hrvatska i Island su na prvom i drugom mjestu sa po 13 bodova, a Turska i Ukrajina imaju po 11 i vjerovatno će ova grupa biti najizjednačenija do kraja kvalifikacija.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi