Turski velikan kiksao na gostovanju u Alanyi
Domaća ekipa je dominirala cijelo prvo poluvrijeme te je sasvim zasluženo na odmor otišla sa minimalnim vodstvom, koje je stiglo u četvrtoj minuti sudijske nadoknade, kada za 1:0 pogađa Djalma.

Galatasaray odigra neriješeno

Turski velikan kiksao na gostovanju u Alanyi

E. Oštraković

Galatasaray je danas u okviru 20. kola Turske lige kiksao na gostovanju kod Alanyaspora, odigravši blijedih 1:1.

Trebala je ekipi Galatasaraya pobjeda u ovoj utakmici kako bi poboljšali šanse za borbom za titulu prvaka u Turskoj, ali su ovim kiksom sebi uveliko smanjili izglede za to.

Domaća ekipa je dominirala cijelo prvo poluvrijeme te je sasvim zasluženo na odmor otišla sa minimalnim vodstvom, koje je stiglo u četvrtoj minuti sudijske nadoknade, kada za 1:0 pogađa Djalma. Galtasaray je odigrao katastrofalno prvo poluvrijeme, u kojem su uputili samo jedan udarac prema golu Alanyaspora.

U drugom dijelu su gosti krenuli dosta ozbiljnije, što je rezultiralo golom već u 52. minuti kada Feghouli pogađa za 1:1. Pokušavali su gosti da do kraja dođu do sva tri boda ali nisu uspjeli. Konačan rezultat utakmice bio je 1:1.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nakon ove utakmice Galatasaray je ostao na drugom mjestu sa 36 bodova, što je pet manje od prvoplasiranog Baseksehira koji ima utakmicu manje. Sa druge strane Alanyaspor je ovim bodom zadržao mjesto u sredini tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi