Galatasaray doveo napadača koji ima najbolju statistiku u Evropi

Pojačanje vrijedno 10 miliona eura

Galatasaray doveo napadača koji ima najbolju statistiku u Evropi

Aktuelni turski šampion Galasaray danas je predstavio vrijedno pojačanje pred nastavak sezone.

Novi igrač velikana iz Istanbula postao je Mbaye Diagne, 27-godišnji Senegalac koji igra na poziciji napadača.

Radi se o fudbaleru koji je ove sezone u dresu Kasimpaše, koja je hit turskog prvenstva, postigao nevjerovatnih 20 golova na 17 utakmica u Superligi i igrač je s najboljom statistikom gledajući najjače lige Evrope.

Galatasaray je za usluge Diagnea platio 10 miliona eura, a ugovor je potpisan do ljeta 2023. godine.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Mbaye Diagne je karijeru počeo u Italiji gdje je dugo godina bio član Juventusa, koji ga je slao na brojne posudbe u Belgiju, Saudijsku Arabiju, Francusku... Na ljeto 2015. je potpisao za mađarski Ujpest, a potom je igrao i u Kini gdje je nastupao na TJ Tedu.

Treba istaći i da je Diagne na 17 utakmica u turskom prvenstvu ubilježio i dvije asistencije, a Galati će predstavljati najveće pojačanje u borbi za naslov prvaka.

Top Komentari

king11
jedva nađe ovog Diagne-a na slici
0 2
king11
jedva nađe ovog Diagnea-a na slici
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi