Obnovljeni travnjak na Tušnju u idealnom stanju
DOTO: E. Dindić

Ni kiša nije pokvarila

Obnovljeni travnjak na Tušnju u idealnom stanju

Haris Zilić

Duel 20. kola WWin lige između FK Tuzla City i HŠK Posušje igra se od 13 sati na stadionu Tušanj. I u Tuzli je cijelu noć padala jaka kiša, od jutros je slabijeg inteziteta, ali travnjak je u odličnom stanju.

Tušanj je jedan od terena gdje je postavljen novi travnjak i čini se da je posao odrađen vrhunski je ranije jaka kiša nije stvorila i najmanji problem.

Tako će susret Tuzla City i Posušja biti odigran u regularnim uslovima bez obizra na kišu.

Primjera radi, zbog natopljenog terena i jake kiše odgođen je susret Širokog Brijega i Željezničara koji se trebao igrati u 13 sati u Čitluku.

Evidentno je da su novi tereni pun pogodak NFSBiH, što smo se uvjerili i jučer u derbi duelu u Mostaru.

Oglasi

Velež je dočekao Borac, meč je odigran po jakoj kiši, ali travnjak stadiona Rođeni bio je u odličnom stanju, tako da je utakmica odigrana bez problema.

Kako izgleda travnjak na Tušnju pogledajte u fotografiji našeg fotoreportera.

FOTO -E. Dindić: Teren Tušnja prije početka same utakmice

Uskoro će i novi travnjak dobiti stadion Pecara u Širokom Brijegu pa je ovaj klub primoran da privremeno domaće utakmice igra van svog grada, a kao domaćina izabrali su Čitluk i stadion Bare.

Novi datum za meč Širokog Brijega i Željezničara

Široki Brijeg naredni susret treba igrati u srijedu, 28. februara, i to protiv Veleža u Kupu BiH pa bi i taj meč mogao biti pomjeren za 24 sata.

S obzirom da ubrzo treba početi treći krug takmičenja neophodno je da mečevi prva 22 kola budu kompletirana prije 18. marta kako bi se znale konačne pozicije pred sastavljanje trećeg kruga rasporeda na osnovu Bergenove tablice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

To znači da zbog odgođenog meča Široki Brijeg i Željezničar imaju praktično samo jedan slobodan termin za odigravanje susreta, a to je 6. mart.

Glavni razlog je taj što Širokobriježani imaju obaveza u Kupu BiH, a mečevi četvrtfinala protiv Veleža zakazani su za 28. februar i 14. mart.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

1234bih
Zna li se ista kada ce biti gotov teren u doboju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi