Tušanj u centru pažnje, Arslan prvi put pred tribinama Bilinog polja
Danas je na rasporedu jedan od derbija 22. kola PL, duel Slobode i Željezničara, dok će sutra snage odmjeriti Šiorki i Sarajevo

Premijer liga BiH, 22. kolo

Tušanj u centru pažnje, Arslan prvi put pred tribinama Bilinog polja

Ovog vikenda se utakmicama 22. kola Premijer lige BiH završava prvi dio domaćeg prvenstva, a danas je na rasporedu njih pet.

Nakon 22. kola Premijer lige BiH počet će i drugi dio (treći krug) takmičenja, čiji raspored će zavisiti od stanja na tabeli nakon što sutra bude odigran i posljednji meč ove runde.

Dok su pozicije pojedinih timova "zacementirane" pred pred treći krug, neki današnji dueli će direktno uticati na iste.

Takav je slučaj i sa jednim od derbija 22. kola, duelom Slobode i Željezničara na Tušnju.

Željezničar je trenutno četvrti na tabeli sa 31 bodom, dok je Sloboda peta sa dva boda manje. Sloboda tako pobjedom može preskočiti svog današnjeg rivala, dok Željezničar, u zavisnosti od rezultata sutrašnjeg debija na Pecari, trijumfom ima šansu prestići trećeplasirani Široki Brijeg (32 boda).

Biće izuzetno zanimljivo danas na Tušnju. Sloboda ne zna sa prvenstvenu pobjedu od zimske pauze, a duel sa Željezničarom dočekuje nakon remija u Gabeli. Sa druge strane, Željezničar je uspio prekinuti niz poraza, pobjedom nad Mladosti u prošlom kolu.

Na Tušnju danas nema izrazitog favorita što govore i kvote kladionice MOZZART, a jasno je da će obje ekipe ići na pobjedu. Trener Željezničara Amar Osim ima određenih problema pred meč sa Slobodom, s obzirom da neće moći računati na povrijeđenog Sinana Ramovića. Njegovo mjesto u ekipi će vjerovatno zauzeti Mustafa Mujezinović.

"Duel protiv Slobode u ligi prije pet mjeseci može nam pomoći. Izmjena u timu će biti, igrat će Krpić, zato je tu sad kraj mene. Neriješen rezultat bi nam garantovao da budemo minimalno četvrti, a postoje šanse da budemo i treći, teoretske. Raspored za nastavak ne znamo, jer ne znamo ko će biti koji i onda to sve mijenja. Imam nekakav rasplet događaja u glavi, ali ne mogu o tome sada pričati. Ima tu stvari povoljniji i nepovoljniji... Biće fajterski meč, ali to ne znači da će biti loš. Pristup... Znamo da igramo protiv ozbiljne ekipe, pokazali su nam neke stvari u prvoj utakmii i ako to ne ispravimo nemamo šta tražiti", izjavio je u najavi današnje utakmice trener Željezničara Amar Osim.

Inače, duel Slobode i Željezničara zakazan je za 17:30 sati.

Aktuelni prvak BiH, Zrinjski, danas od 15:00 gostuje u Doboju kod Kaknja, kod odlučne ekipe Mladosti.

Biće ovo još jedan težak ispit za izabranike Blaža Sliškovića koji su od zimske paze vezali dva remija. Sa druge strane, Mladost ima pobjedu i poraz, s tim što je poraz upisala u prošlom kolu na Grbavici - u utakmici u kojoj je vodila dok nije ostala sa igračem manje.

Zrinjski jeste favorit u Doboju kod Kaknja, ali će Plemići morati biti izuzetno oprezni. Pogledajte kvote kladionice MOZZART za ovaj duel!

"Za 4 dana nas još čeka revanš sa Sarajevom pa ćemo vidjeti tko će propustiti Mladost da bi svježiji dočekali Sarajevo. Mandić je na treninzima odličan i u razmišljanjima sam da ga povedem u Doboj kod Kaknja. Neću voditi ni Marka Perišića koji je pod velikim utiskom od ovih događaja. Jakovljević ili Filipović ostat će u Mostaru, ali problemi su tu da se rješavaju", izjavio je Slišković pred današnju utakmicu.

Izuzetno zanimljivo će danas biti i u Zenici gdje Čelik dočekuje GOŠK.

Zeničani se trenutno nalaze na osmoj poziciji sa 25 bodova i pobjeda protiv GOŠK-a bi im itekako olakšala stvari u borbi za opstanak.

GOŠK je u prošlom kolu uspio doći do boda protiv Slobode, a sada i protiv Čelika mora jurištati na nove bodove. Naime, GOŠK je i dalje u teškoj situaciji i nalazi se u zoni ispadanja sa tek 19 bodova, dva boda manje od Tuzla Cityja na 10. poziciji.

"Prvi put sutra ću sjediti na klupi pred domaćom publikom, dobra je situacija u timu. Imamo pobjedu i remi na otvaranju drugog dijela prvenstva. Atmosfera u ekipi je sjajna, mislim da vlada veliko zajedništvo. Ja sam trener koji izuzetno poštuje i cijeni svoje protivnike, tako će biti i sutra, ali na terenu želim da moj tim ubilježi pobjedu i samo nas to interesuje. Očekujem dobru atmosferu jer znam da Čelik ima ponajbolje navijače u državi, nadam se da ćemo ih sutra obradovati", izjavio je novi trener Zeničana Cihat Arslan.

Čelik je favorit na svom terenu, ali će Zeničanima biti potrebna vrhunska koncentracija žele li savladati neugodni GOŠK, a mnogi na ovom meču očekuju mali broj golova. Pogledajte kvote kladionice MOZZART za duel Čelika i GOŠK-a!

Krupa je u prošlom kolu namučila lidera prvenstva, FK Sarajevo, na Koševu, a fenjeraš danas na svom terenu dočekuje ekipu Tuzla Cityja. Duel je ovo koji bi mogao puno toga reći kada je borba za opstanak, baš kao i utakmia u Bijeljini gdje Radnik dočekuje Zvijezdu 09 koja traži nove zlata vrijedne bodove.

Raspored utakmica 22. kola PL BiH:

Subota

Čelik - GOŠK 15:00
Krupa - Tuzla City 15:00
Mladost DK - Zrinjski 15:00
Radnik - Zvijezda 09 15:00
Sloboda - Željezničar 17:30

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nedjelja

Široki Brijeg - Sarajevo 18:00

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi