Tužan kraj za Robbena u Minhenu
Arjena Robbena su zbog mnogobrojnih povreda u karijeri nazvali "stakleni čovjek". Povrede su ga spriječile da napravi još više nego što jeste (Foto: EPA)

Teško da će igrati do kraja sezone

Tužan kraj za Robbena u Minhenu

M. Šljivak

Arjen Robben je na tužan način završio karijeru u minhenskom Bayernu.

Iskusni 35-godišnji ofanzivac na kraju sezone napušta klub u kojem je proveo 10 godina, ali čini se kako je on sa nastupima za Bavarce završio.

Povrede su bile sastavni dio karijere za Robbena. Tako je i sad, a upravo zbog jedne od njih će Holanđanin vjerovatno propustiti ostatak sezone.

"Nisam siguran hoću li zaigrati za Bayern do kraja sezone. Situacija je frustrirajuća jer ne znam šta je konkretno u pitanju", rekao je Robben za Sky Germany.

Robben je posljednji meč u dresu bavarskog velikana odigrao u novembru prošle godine. Bio je to meč Lige prvaka protiv Benfice i od tada je holandski fudbaler van terena zbog povrede.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tužan je ovo kraj jedne velike karijere u Minhenu, a ako se uspiješno oporavi Robben će karijeru nastaviti u američkoj MLS ligi.

U karijeri je Robben nastupio ukupno 305 puta za Bayern i postigao je 143 gola.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi