Tuzla City ne miruje - Slavko Petrović dobio veliko pojačanje iz Kazahstana
FOTO: FK Tuzla City

Veoma iskusan fudbaler

Tuzla City ne miruje - Slavko Petrović dobio veliko pojačanje iz Kazahstana

Esmer Oštraković

Uprava Tuzla Cityja danas je i zvanično predstavila novo veliko pojačanje koje će na raspolaganju imati Slavko Petrović.

Tako je ugovor sa ekipom iz Tuzle potpisao Đorđe Ćosić koji u redove Tuzla Cityja stiže iz FK Shakhter Karagande iz Kazahstana.

Ćosić je, kako penose iz Tuzla Cityja, istakao veliki potencijal koji vidi u klubu, te se raduje da može pomoći da klub napravi uspjehe.

Iako je rođen u Sarajevu Ćosić je svoju fudbalsku karijeru počeo u ekipi Zvijezde 09.

Nakon toga igrao je u Drini, Zrinjskom i Vitezu, ali nigdje se nije dugo zadržao.

Oglasi

Uslijedio je zatim transfer u Borac iz Banja Luke u kojem je proveo tri godine i ostavio je dubok trag.

Iz Borca odlazi u Shakhter, a nakon toga u Mladost GAT. Ponovo se vratio u Shakhter, a sada se vraća u Bosnu i Hercegovinu.

On je dobro poznato lice na bh. terenima gdje je u Premijer ligi Bosne i Hercegovine upisao 70 nastupa, uz dva pogotka i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bio je član ekipe Borca koja je 2021. godine osvojila titulu prvaka Bosne i Hercegovine i to mu je do sada jedini trofej u karijeri.

Primarna pozicija za Ćosića je stoper, ali jako dobro može odigrati i na lijevom beku.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Ja konto ovaj debili sa slike potpisao hahahaha
1 0
Geneve
Debeli samo dovodi nekakav otpad.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi