Tuzla City savladao Široki Brijeg i izašao iz opasne zone!
Tuzla City pobjedom nad Širokim Brijegom došao je u sigurnu zonu. Hercegovci sve dalje od Evrope.

Zaostala utakmica 14. kola

Tuzla City savladao Široki Brijeg i izašao iz opasne zone!

Eldar Ganibegović, foto: Emir Dindić

U zaostaloj utakmici 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Tuzla City je danas s 2:0 bio bolji od Širokog Brijega. 

Nekoliko sati pred utakmicu travnjak stadiona Tušanj bio je prekriven snijegom, no domaćin je odradio sjajan posao, te se utakmica odigrala s početkom u zakazano vrijeme.

Prvi dobar pokušaj imali su gosti i to u 12. minuti. Kpan je prošao po lijevoj strani i šutirao sa ivice kaznenog prostora, no lopta ide pored gola.

Četiri minute kasnije uzvraća domaćin. Kobiljar je proigrao Pantelića koji šutira sa 12 metara malo iskosa, lopta ide tik pored stative gola gostiju.

Igrala se 32. minuta kada je City imao novu šansu. Pantelić i Mehanović su odigrali dupli pas, ovaj drugi izašao sam pred Tomića i šutirao sa 11 metara, no ponovo to ide van okvira gola.

Oglasi

Najbolja prilika za goste u smiraj prvog dijela. Mamić je uputio udarac s nekih 18 metara, no Lolić na visini zadatka.

Na otvaranju drugog dijela, tačnije u 50. minuti, poveo je City. Delimeđac je centrirao, a Lukić je nespretno reagovao i glavom poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Mogao je City do drugog gola preko Mehanovića i Sušića koji nisu realizovali prilike koje su imali, no nije ni Capan u 80. minuti kada njegov udarac s nekih 25 metara ide pored gola, pa je tako City upisao vrijednu pobjedu.

Konačan rezultat postavljen je u 87. minuti. Irfan Hadžić je izašao sam pred Tomića, koji dobro brani, ali lopta opet dolazi do napadača domaće ekipe i nije mu bilo teško da je pospremi u mrežu.

Irfan Hadžić
Irfan Hadžić FK Tuzla City FK Tuzla City Pozicija: FW

Statistika

29 nastupa
21 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
2 asistencija
7 golova

Oglasi

Sada sve ekipe imaju po 16 odigranih utakmica, a ovom pobjedom Tuzla City se popeo na 10. mjesto sa 16 bodova, a u opasnu zonu gurnuo Igman koji ima bod manje. Široki Brijeg je s 22 boda na šestom mjestu, te sedam bodova iza četvrtog Veleža.

Za četiri dana današnji rivali igraju utakmice 17. kola. City će u goste kod Tuzla Cityja, dok će Široki Brijeg u hercegovačkom derbiju u Posušju odmjeriti snage s prvakom države, Zrinjskim.

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 14. kolo:

Tuzla City - Široki Brijeg 2:0 (Lukić 50' (AG), Hadžić 87')

FK Tuzla City: Lolić, Nikić, Bihorac, Delimeđac, Nukić, Mehanović, Pantelić, Karjašević, Kobiljar, Sušić, Čolić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Tomić, Šaravanja, Capan, Chinedu, Buljan, Kpan, Mamić, Musa, Ćavar, Dadić, Tomić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Bravo Tuzla City!
5 1
Drakula
Bravo. Borac Velez Zrinjski i Sarajevo evropa vjerovatno.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti