Protivnik Tuzla Citya je "balkanska poslastica": Zrinjski ih deklasirao, igračima je fudbal hobi

Predstavnici San Marina

Protivnik Tuzla Citya je "balkanska poslastica": Zrinjski ih deklasirao, igračima je fudbal hobi

H. Zilić

Žrijebom u Nyonu odlučeno je da Tuzla City svoj debitantski nastup u Evropi ima protiv predstavnika San Marina.

Iako nisu imali status nositelja Tuzlkae je pratila velika sreća u prvom prektolu UEFA konferencijske lige i za protivnika su izvukli Tre Penne tim iz San Marina koji je imao status nositelja, a koeficijent je "nabildao" redovnim nastupima u Evropi, gdje je njihov put većinom završavao u prvom pretkolu.

Riječ je o ekipi koja je četiri puta bila prvak San Marina, šest puta su osvajali Kup San Marina, a tri puta Super kup svoje zemlje.

Roster ekipe čine reprezentativci San Marina i igrači kojima fudbal nije prioritet, tačnije dođe im kao hobi i sporedna stvar. Imaju redovne poslove, tako dres Ter Pennea nose poštari, nastavnici, ekonomisti, mehaničari, treneri...

Tre Penneu nije nepoznato bh. tlo obzirom da ih je 2011. godine u pretkolu Evropa lige Zrinjski deklasirao sa čak 13:3. Zrinjski je slavio sa 9:2 i 4:1.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U Evropi su ih između ostalih eliminsali i Rabotnički, Rad Beograd, Gjilani i svi sa ubjedljivim rezultatima, tako da su na neki način "balkanska poslastica".

Tuzla City ima veliku priliku da u debitantskom nastupu na evropskoj sceni preskoči prvu stepenicu, ali daleko od toga da ne trebaju u ovaj duel ući ozbiljno.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Hasni
Hvala ti boze na Tre Penne
2 0
djenanj
Sretno city
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi