Penal drama na Tušnju iz perspektive navijača Tuzla Cityja: Muminović je apsolutni junak

Željezničar ispao iz Kupa

Penal drama na Tušnju iz perspektive navijača Tuzla Cityja: Muminović je apsolutni junak

Admin Čaušević

Tuzla City je boljim izvođenjem penala izbacio Željezničar i plasirao se u polufinale Kupa BiH. 

Nakon 90. minuta bilo je 1:1, da bi u penal seriji domaći slavili s 3:2, a junak je bio Azir Muminović koji je odbranio dva kaznena udarca. 

Na Tušnju nije bilo publike, ali su se na brdu iznad centralne tribine skupili navijači Tuzla Cityja koji su uživo posmatrali meč.

Za domaće su pogađali Lučić, Rustemović i Ubiparip, dok je Morris promašio kompletan gol. Za goste je Štilić u prvoj seriji pogodio prečku, zatim su sigurni bili Ikić i Lendrić, da bi Muminović odbranio penale Vrhovcu i Miličeviću.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Oni su objavili i video penal serije. Kako je to izgledalo možete pogledati u video prilogu. 

Inače, ovo je Tuzla City drugi pozitivan rezultat protiv Željezničara u nekoliko dana jer su minulog vikenda slavili u prvenstvu sa 2:0.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarbit2019
Podrška za Amawa samo Amaw Brko zna BRKO UMIJE.
8 4
user1585252255
odakle li su ovi sisli...
7 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi