Pirova pobjeda Plemića u Banovićima: Zrinjski u posljednjem kolu ostao bez Evrope!

Slavili sa 2:1

Pirova pobjeda Plemića u Banovićima: Zrinjski u posljednjem kolu ostao bez Evrope!

E. Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog pobijedili su danas u gostima ekipu Tuzla Cityja sa 2:1, ali Plemići nisu uspjeli da se plasiraju u Evropu jer su pobjede u ovom kolu upisali Velež i Široki Brijeg.

Zrinjski je danas u Banoviće stigao po tri boda, te su se Plemići nadali kiksu Veleža ili Širokog Brijega kako bi se plasirali u Evropu.

Plemići su dosta bolje otvorili meč i zaprijetili su u 11. minuti kada je Magdić pokušao, ali Tuzla City se uspio odbraniti.

Međutim, samo sedam minuta kasnije Zrinjski je poveo sa 1:0. Juranović je izveo korner, a u kaznenom prostoru Tuzla Cityja najbolje se snašao Nemanja Bilbija koji pogađa glavom za 1:0.

U nastavku meča gledali smo nešto mirniju utakmicu. Zrinjski je čuvao prednost, dok igrači Tuzla Cityja nikako nisu uspjeli da dođu do svoje igre i zaprijete golu Plemića.

I kada se očekivao kraj prvog dijela Zrinjski je poveo sa 2:0. Sudija je svirao penal nakon što je oboren Juranović, a svoj drugi gol na utakmici zabija Bilbija.

Oglasi

U drugom poluvremenu u Banovićima smo gledali pravu uspavanku. Prvu šansu vidjeli smo u 66. minuti kada je Enin pokušao, ali je Fejzić uspio da odbrani njegov udarac.

Igrači Zrinjskog imali su prednost i osluškivali su rezultate iz Doboja kod Kaknja i Bijeljine. Trebalo im je da remiziraju ili Velež ili Široki Brijeg da se plasiraju u Evropu, ali se to nije desilo.

Velež i Široki su upisali pobjede i izborili plasman u Evropu, dok je Zrinjski u ovoj borbi bio najveći gubitnik i Plemiće naredne sezone nećemo gledati u evropskim takmičenjima.

Treba dodati da je Tuzla City u samom finišu utakmice uspio da smanji rezultat, a pogodak za konačnih 1:2 postigao je Mišić iz penala.

Premijer liga, 33. kolo:

Tuzla City - Zrinjski 1:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City: Fejzić, Barišić, Morris, Đerić, Mehidić, Karjašević, Mešinović, Džafić, Mišić, Doffo, Ubiparip.

Zrinjski: Varvodić, Jakovljević, Magdić, Ćorluka, Bekić, Pušić, Zlomislić, Bašić, Todorović, Juranović, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
ČESTITKE ŠIROKI
11 1
Manager
Naredne sezone Zrinjski 7. ,ako se ne utale sa Vickom ..
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi