Tužna godišnjica od preranog odlaska Krešimira Kete Bandića

Preminuo na današnji dan

Tužna godišnjica od preranog odlaska Krešimira Kete Bandića

Danas se navršilo točno tužnih godinu dana otkako je iznenada, u stanu kod prijatelja, preminuo mladi golman NK Široki Brijeg Krešimir Keta Bandić.

Iznenadna i šokantna smrt ovog mladog čovjeka i sjajnog sportaša ujedinila je Bosnu i Hercegovinu u bolu i tugi koji su obavili sve krajeve naše zemlje, posebno Mostar i Široki Brijeg. 

Keta je ponikao u HŠK Zrinjski u kojem je prošao sve mlade kategorije i došao do prvog tima u kome nije uspio dobiti ozbiljniju priliku te je početkom 2018. godine prešao u redove velikog rivala Zrinjskog NK Široki Brijeg. 

Možda je lako reći da se o preminulima govori sve najbolje, no Krešimir Bandić uistinu je bio momak o kome su svi imali samo riječi hvale. Uostalom, nakon objave o njegovoj šokantnoj smrti, društvene mreže preplavili su izrazi sućuti, te nevjerice i tuge gotovo svih onih igrača s kojima je Keta dijelio svlačionicu, a njima su se pridružili gotovo svi igrači i suparničkih klubova, te klubovi iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i mnogo šire. Keta je bio omiljen lik gdje god bi se pojavio, uvijek spreman na dobru šalu, ali i pravi prijatelj, spreman pomoći u najtežim trenutcima. 

Govoreći o teškim trenutcima i sam ih je za svog kratkog života prošao mnogo. Neugodne ozljede i nepravda pratile su ovog mladog čovjeka tijekom njegove karijere, no on se iz svega uvijek vraćao još jači i spremniji na nove izazove. Smrt ga je zadesila u trenutcima kada je kod bivšeg trenera Širokog Goce Sedloskog počeo dobivati sve više prigoda za igru i kada je počeo dokazivati svoj veliki golmanski talenat. 

Večeras će, na godinu dana od njegove smrti, u Mostaru, u velikoj dvorani hrvatskog Doma Herceg Stjepan Kosača premijerno biti prikazan film o kratkom ali sadržajnom životu pokojnog Krešimira Bandića. Tuga, bol, ali i ponos koji je ovaj mladić ostavio za sobom ne jenjavaju, a u dokumentarcu čija projekcija počinje u 19h slavit će se njegov život u kojem je za malo vremena stekao ogroman broj prijatelja i ljudi koji su iskreno voljeli ovog momka uvijek spremnog na šalu, liskaluke, ali i pravog i iskrenog prijatelja koji je uvijek bio tu za sve one kojima je bila potrebna bilo kakva podrška ili pomoć. 

Oglasi