Tužna realnost: Jese je sada definitivno dotakao dno

Više niko ne vjeruje u njega

Tužna realnost: Jese je sada definitivno dotakao dno

Jučer u Real Madridu i PSG-u, danas u Las Palmasu a sutra - ko zna gdje. Tako bi se mogla opisati karijera Jesea Rodrigueza koja, polako ali sigurno, ide prema dnu.

Nekada talentovani fudbaler nikako ne može da se vrati na stari nivo, a sada se čini da više niko ne vjeruje u njega.

Dokaz tome je vijest da je PSG ponudio Jesea mnogim klubovima iz Evrope, ali da još uvijek nije dobio niti jedan potvrdan odgovor, što je poražavajuće za igrača koji je ne tako davno slovio za jednog od najtalentovanijih igrača u Španiji. 

Jesea ne želi zadržati ni Las Palmas, čiji su čelnici nezadovoljni onim što je pokazao prošle polusezone kada je bio na posudbi, uprkos tome što je Španac istakao da bi volio ostati na Kanarskim ostrvima.

Jese ne krije da se ne želi vraćati u PSG jer i sam zna da će tamo sjediti na klupi, ali je jasno da ni u Parizu nisu za njegov povratak i da silno ga žele prodati ili barem poslati na novu posudbu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jese Rodriguez ima tek 24 godine i za njega ima još vremena da se vrati na pravi put, ali sve su prilike da će ključni trenutak njegove karijere ostati povreda nakon grubog prekršaja Seada Kolašinca u martu 2014. godine.

"Povreda u martu 2014. godine mi je usporila karijeru. To nije opravdanje, već realnost. Oporavak je trajao čak devet mjeseci, a nakon toga mi je trebalo dugo vremena da počnem igrati. Ne volim sebe porediiti sa drugima, ali siguran sam da bih danas bio jedan od nosilaca igre u Realu da nije bilo te povrede", nedavno je poručio fudbaler koji nikada nije dočekao debi za reprezentaciju Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti