Tužniji video dugo nije objavljen: Poznajete li razdragane dječake sa snimka?

Jedan će u Barcu, drugi jedva ostao živ...

Tužniji video dugo nije objavljen: Poznajete li razdragane dječake sa snimka?

E. Škorić

U to vrijeme se nije moglo ni naslutiti šta će se dešavati godinama kasnije.

Amsterdamski Ajax objavio je video iz arhive na kojem razdragani dječaci daju izjave za klupsku televiziju.

U krupnom kadru sutada bila dvojica mladića. Jedan od njih je Mattijs de Ligt. Ovaj nadareni nogometaš danas je zvijezda Ajaxa u četvrtfinalu Lige prvaka, a sve je bliže transferu u Barcelonu i navodno bi već na ljeto mogao put Katalonije.

Drugi dečko je Abdelhak Nouri, talentovani Ajaxov nogometaš koji je u ljeto 2017. godine na prijateljskom utakmici s Werderom imao moždani udar i prikovan je za krevet, bez ikakvih šansi da nastavi karijeru.

Toliko radosti i sreće prikazano je u objavljenom snimku koji traje 90 sekundi. Nasmijani mladići uspjeli su u životu, ali život je prema jednom od njih bio jako surov...

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi