Tvrdo i žestoko: Hoće li FK Radnik i FK Željezničar sutra nastaviti tradiciju?

Golovi ne krase duele ovih klubova

Tvrdo i žestoko: Hoće li FK Radnik i FK Željezničar sutra nastaviti tradiciju?

M. Šljivak

Radnik i Željezničar sutra će otvoriti 2. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tim iz Bijeljine dočekat će sarajevske Plave kojima su proteklih godina često znali pomrsiti račune.

Međutim, u posljednjih nekoliko godina dueli ovih ekipa ne donose previše ljepote. Uglavnom su utakmice izuzetno čvrste i sa malo golova, pa je tako posljednji put 2016. godine ovaj meč donio tri pogotka, a tada je slavio gost sa 1:2.

Željezničar je od 2005. godine, kada je odigran prvi međusobni meč ovih ekipa u Premijer ligi BiH, u Bijeljini gostovao čak 13 puta i očekivano Plavi su uspješniji tim.

Sarajevski tim je u Bijeljini slavio sedam puta, tri puta su utakmice završavane neriješeno, a tri puta je slavio Radnik od čega dva puta sa 1:0.

Ipak, od te tri pobjede Radnik je dvije zabilježio u protekle dvije godine. Oba puta po 1:0, a interesantno je da je u prvom duelu daleke 2005. godine ovaj tim ostvario i najuvjerljiviji trijumf od 3:1.

Željezničar je posljednji trijumf u Bijeljini ostvario 2019. godine. Slavili su gosti sa 0:1 golom Asima Zeca, a posljednji duel iz februara ove godine završen je bez golova 0:0.

Najuvjerljiviju pobjedu Željezničar je ostvario 2013. godine. Slavio je Željo sa 0:3, a tada su pogađali Hodžić, Čolić i Adilović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nema dileme da nas i sutra vjerovatno čeka jako čvrsta utakmica. Slavko Petrović je poznat kao trener koji voli prije svega da zaštiti svoj gol, pa ni sutra ne bismo trebali očekivati neku golijadu ili eventualno lagani trijumf tima sa Grbavice.

Ipak, nikad se ne zna. Možda se sve otvori, pa nakon četiri godine konačno u duelu Radnika i Željezničara vidimo više od dva pogotka.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

papagaj
Hajde Željooooo
7 2
zeljo4ever
Prava je steta sto vise ne daju momcima iz 1921.tv da rade izvjestaje sa utakmica. Sretno Zeljo !
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi