Sevilla deklasirala Rayo Vallecano i "gurnula" ga ka Segundi

Petarda domaćih

Sevilla deklasirala Rayo Vallecano i "gurnula" ga ka Segundi

E. Čaušević

Fudbaleri Seville večeras su pred svojim navijačima pobijedili Rayo Vallecano sa 5:0 u meču 34. kola španske La Lige.

Sevilla je pitanje pobjednika riješila tek u drugom poluvremenu kada smo vidjeli sve golove, a prije 55. minute nada navijača madridskog tima još uvijek je tinjala jer svaki bod im je zlata vrijedan u borbi za opstanak.

Ipak, u drugom poluvremenu Rayo je doživio pravi potom i ostao na posljednjem mjestu La Lige četiri kola prije kraja sezone. Sevilla je povela u 55. minuti kada je gol za 1:0 postigao Promes.

Na scenu je onda stao Munir koji je za samo pet minuta postigao čak dva gola. Prvo je u 57. minuti povisio na 2:0, dok je pet minuta kasnije povisio na 3:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Domaći tim je četvrti gol postigao već u 69. minuti kada je mrežu Seville zatresao Ben Yedder. Konačan udarac Sevilla je zadala u samom finišu, a gol je dao tinejdžer Gil.

Sevilla je sada na četvrtom mjestu s 54 boda, dok je Rayo posljednji sa 28 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi