Drama na autoputu: Zaustavljen autobus sa fudbalerima, hitna pomoć stigla na lice mjesta

Nakon nedjeljne utakmice

Drama na autoputu: Zaustavljen autobus sa fudbalerima, hitna pomoć stigla na lice mjesta

H. Zilić

U 29. kolu nizozemske Eredivisie Utrecht je sa 1:0 savladao Twente pogotkom Van de Streeka u 70. minuti utakmice, iako su gosti bili bolji rival na terenu do tog trenutka.

Ipak nakon meča odvijala se prava drama.

Na putu prema kući, zaustavio se autobus sa igračima Twentea jer je jednom igraču pozlilo. Autobus se zaustavio na autoputu A1.

Kola hitne pomoći brzo su došla i pomenuti fudbaler je prevežen u bolnicu, a u klubu ne žele iznositi dodatne informacije.

"Na autputu A1 zaustavio se autobus Twenta. Tu je bila i hitna pomoć, ukazivala se pomoć jednom fudbaleru. Iz kluba ne žele otkriti o kome je riječ i koje su tegobe u pitanju", prenose nizozemski mediji.

Iz kluba se još uvijek nisu oglašavali oko cijele situacije iako je prošlo više od dva sata.

Oglasi

Nizozemski mediji su priložili snimak sa autoouta koji možete pogledati OVDJE.

Nakon današnjeg trijumfa Utrecht se učvrstio na sedmom mjestu sa 45 bodova, a ta pozicija na kraju donosi play-off za Konferencijsku ligu.

Twente je nakon poraza ostalo šestoplasirani sa 51 bodom i to je također pozicija koja na kraju sezone donosi razigravanje za Konferencijsku ligu.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ovome dodajmo da su Twenteu u pomenutoj utakmici poništena dva gola nakon VAR-a, a mrežu su pogađali Stejin u 24. i Van Wolfswinkel u 68. minuti utakmice.

U narednom kolu Utrecht ima teško gostovanje kod Feyenoorda, dok će AZ Alkmaar ugostiti tim Walwijka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi