Luda utakmica kakvu svijet ne pamti odigrana je večeras!

Viđeno je apsolutno sve

Luda utakmica kakvu svijet ne pamti odigrana je večeras!

E. Oštraković

Nevjerovatnu utakmicu u okviru 19. kola Eredevisea odigrali su AZ ALkmaar i Utrecht, a konačan rezultat je bio zaista nevjerovatan. Naime, utakmica je završena remijem, a na kraju je na semaforu pisalo 5:5.

Niko se ni u najluđim snovima nije mogao nadati da će na ovoj utakmici biti viđeno čak deset golova, a u prvom poluvremenu "palo" je šest.

Gosti su u 12. minuti prvi došli do vodstva. Strijelac je bio Douvikas. Isti igrač je samo četiri minute kasnije postigao gol za 0:2.

Domaći navijači su bili u šoku, ali igrači nisu. U 20. minuti Dekker je smanjio na 1:2 i već tada su svi bili u nevjerici jer su tri gola viđena za samo dvadeset minuta igre.

Ali, to je bio samo početak prave golijade. U 31. minuti rezultat je bio 2:2, a strijelac gola za poravnanje bio je Pavlidis.

Upravo on, Pavlidis, pogodio je i tri minute kasnije i tako potpuno preokrenuo rezultat na ovoj utakmici i donio vodstvo AZ Alkmaaru.

Oglasi

Ne predaju se ni gosti. U 41. minuti postavljen je konačan rezultat prvog poluvremena, a on je glasio 3:3. Strijelac je bio Viergever.

Gosti su u 56. minuti došli do novog gola. Ipak njihova sreća trajala je kratko jer je gol poništen nakon konsultacija sa VAR-om zbog nedozvoljene pozicije.

Ipak, gol koji su postigli u 65. minuti bio je regulara. Douvikas je matirao domaćeg golmana i tako doveo Utrecht u vodstvo od 3:4.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Pet minuta kasnije de Wit je postigao gol i izjednačio na tada nevjerovatnih 4:4, ali u 78. minuti bilo je 5:4 za domaće. Strijelac je bio Pavlidis.

Konačan rezultat postavio je Van de Streek u 80. minuti i zaista je nevjerovatno da je utakmica završila sa 5:5.

Promo

Top Komentari

nakopitam
Laž!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi