Rezultat je bio 3:3, a on je krenuo zadnji napad, pa ga pomoćni trener skandalozno faulirao

Nevjerovatan potez pomoćnika Sparte

Rezultat je bio 3:3, a on je krenuo zadnji napad, pa ga pomoćni trener skandalozno faulirao

E. Čaušević

Twente i Sparta Rotterdam odigrali su danas nevjerovatnu utakmicu u okviru 30. kola nizozemske Erdevisie na kojoj smo vidjeli čak šest golova, a meč je na kraju završen rezultatom 3:3. No, ono što je obilježilo ovu utakmicu jeste nevjerovatan nesportski potez pomoćnog trenera gostujuće ekipe koji je sve šokirao.

Na De Groisch Veste stadionu vidjeli smo fantastičan okršaj Twentea i Sparte, a utakmica je na kraju završena rezultatom 3:3.

Meč je bio pun preokreta, a iako je Twente imao vodstvo u dva navrata i činilo se da će danas doći do tri boda pred svojim navijačima na kraju je Sparta u sudijskoj nadoknadi uspjela da dođe do remija.

Domaći su poveli u 22. minuti kada je Brenet zabio gol za 1:0, ali Sparta dolazi do potpunog preokreta do kraja prvog poluvremena.

U centru pažnje našao se Lauritsen koji je zabio dva gola i tako donio preokret gostima iz Rotterdama koji su na pauzu otišli kod rezultata 2:1 u svoju korist.

Međutim, Twente je u drugom dijelu također preokrenu. Domaći su na 2:2 poravnali u 65. minuti autogolom Abelsa, dok je samo dvije minute kasnije Cerny pogodio za 3:2 i erupciju oduševljenja na tribinama.

Oglasi

No, kada su svi očekivali kraj utakmice Sparta je ponovo izjednačila. Gosti iz Rotterdama su u 91. minuti zabili gol za 3:3, a strijelac je bio Sambo.

Twente je u posljednjim minutama krenuo svim silama naprijed, a onda smo vidjeli zaista nevjerovatnu situaciju. Nakon jednog centaršuta igrača Twentea odbrana Sparte je uspjela da izbaci loptu iz svog kaznenog prostora, no domaći su imali priliku krenuti u novi napad.

Do lopte je došao jedan od igrača Twentea, a na šok i nevjericu tada ga je pomoćni trener gostiju Jeroen Rijsdijk povukao i faulirao. On se "pravio Englez" kada je sudija zaustavio meč i pokušao da iscenira da je on dobio od igrača Twentea udarac, ali mu to nije prošlo.

Nevjerovatne scene iz finiša meča Twentea i Sparte pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Očekivano, glavni sudija mu je odmah pokazao direktan crveni karton i svirao je prekršaj za domaće. No, potez pomoćnog trenera gostijućeg tima je sve šokirao i mnogima nije jasno šta je htio da postigne s tim.

Nizozemski mediji pišu da ovog 45-godišnjaka očekuje sigurno žestoka suspenzija zbog onoga što je uradio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi