U 33. godini debitovao u Premier ligi, zaustavio Chelsea, pa na kraju plakao

David Martin junak West Hama

U 33. godini debitovao u Premier ligi, zaustavio Chelsea, pa na kraju plakao

E. Škorić

Chelsea je danas ugostio Wes Ham, ali je ovaj mali londonski derbi neočekivano pripao gostima, koji su slavili s 1:0.

Martin (33), bivši golman Wimbledona, MK Donsa, Liverpoola i Millwalla najzad je dobio priliku da debituje u Premier ligi i to na Stamford Brigeu protiv Chelseaja. Njemu je Manuel Pellegrini dao priliku ispred Roberta i na kraju je to bio potez odluke.

Iskusni golman je zaustavljao sve što je išlo prema njegovom golu, na kraju se pretvorio u junaka, a kada je meč završen, srušio se na travu i počeo da plače.

Suze su lile i niz lice West Hamove legende Alvina Martina, inače oca današnjeg junaka Čekićara.

"Nestvarno je. Nikoga nisam iznevjervio, baš sam zadovoljan. I ja otac smo bili u suzama. On je 21 godinu igrao za West Ham, a danas me gledao kako debitujem i kako ne dozvoljavam igračima Chelseaja da daju gol. Imao sam tremu pred meč, ali sve je dobro završilo", poručio je Martin.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi