U Amsterdamu će se ponovo gledati Liga prvaka, Club Brugge i Slavia Prag također idu u grupnu fazu
Ajax je slavio sa 2:0

Prvak Holandije je bio prejak za kiparskog predstavnika

U Amsterdamu će se ponovo gledati Liga prvaka, Club Brugge i Slavia Prag također idu u grupnu fazu

S. Pašalić, foto: EPA

Nogometaši Ajaxa savladali su APOEL sa 2:0 u uzvratnoj utakmici kvalifikacija za Ligu prvaka.

Prva utakmica je završila rezultatom 0:0 pa je holandski klub morao ići na pobjedu u uzvratu, a to je uradio već od prve minute.

Igrači domaćeg tima su dominirali na terenu tokom prvog poluvremena i stvorili nekoliko prilika, a prva ozbiljnija je došla u 35. minuti kada je Hakim Ziyech sjajno pucao iz slobodnog udarca, ali je golman gostiju sjajno intervenisao.

Samo šest minuta kasnije Dušan Tadić je imao novu dobru priliku, ali je nakon njegovog šuta lopta otišla pored stative.

Ipak, u 43. minuti Ajax je stigao do vodstva kada je Ziyech ubacio loptu u šesnaesterac, a Edson Alvarez je pogodio za 1:0.

Ajax je sa istom igrom nastavio i u drugom poluvremenu, a već u 50. minuti Klaas-Jan Huntelar je psotigao gol za 2:0, ali je sudija nakon pregleda VAR snimke poništio taj gol zbog ofsajda.

To nije poremetilo planove Ajaxa koji je i dalje napadao, a u 80. minuti sve dileme su riješene kada je Dušan Tadić sjajnim udarcem povisio vodstvo na 2:0, a bio je to na kraju i konačni rezultat.

Slavia Prag je i u uzvratu bila bolja od CFR Cluja i slavila je identičnim rezultatom 1:0. Jedini gol na utakmici je postigao Jan Boril u 66. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Club Brugge je na svom terenu dočekao LASK Linz i slavio sa 2:1. Belgijski klub je slavio i u prvoj utakmici sa 1:0 pa je tako uspio osigurati prolaz u grupnu fazu.

Domaći su poveli golom Vanakena u 70. minuti, ali su gosti samo četiri minute kasnije izjednačili na 1:1, a gol je iz penala postigao Klauss. Ipak, Club Brugge je uspio doći do pobjede nakon gola koji je u 89. minuti postigao Dennis koji je samo minutu ranije ušao u igru.

Top Komentari

zazamir
pravi Ajax se jos nije probudio, bice oni simpaticni i ove godine
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi