U Argentini pobuna zbog odluke saveza da zaštiti Messijevu desetku

Romero se oglasio

U Argentini pobuna zbog odluke saveza da zaštiti Messijevu desetku

Edmir Škorić

Sergiju Romeru nije jasno zašto je Argentinski nogometni savez zaštitio dres s brojem 10.

Argentinci ne pamte po dobrom Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a privremeni selektor Lionel Scaloni ima dosta izmijenjenu ekipu na raspolaganju. Dosta iskusnijih igrača se povuklo, a među njima i Lionel Messi.

Jasno je da je on glavni igrač u Argentini, a tamošnji savez je odlučio da ne dodijeli nikome dres s brojem 10 u nadi da će se zvijezda Barcelone ipak predomisliti.

Taj potez se nimalo ne dopada golmanu argentinske reprezentacije i Manchester Uniteda Sergiju Romeru.

"Dres s brojem 10 se oduvijek koristio. Ne razumijem zašto se sada ne bi koristio? Nisam pitao, nisam se uplitao, ali nisam imao pojma da se taj broj neće koristiti. Uvijek je bio dostupan, ali sada očito iz nekog razloga neće biti korišten", kazao je Romero.

"Ako se Leo vrati, normalno je da je on vlasnik broja 10 i kapitenske trake, u to niko ne sumnja. Ali ako njega nema, ne vidim zašto neko ne bi mogao da obuče dres s desetkom", poručio je iskusni golman koji je propustio Mundijal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi