Mudar potez Argentinaca, hoće li to nešto Messiju značiti?

Ostavili mu desetku

Mudar potez Argentinaca, hoće li to nešto Messiju značiti?

Edmir Škorić

Lionel Messi se povukao iz argentinske reprezentacije, ali broj 10 i dalje pripada samo njemu.

Messi je odlučio uzeti odmor nakon neuspješnog Svjetskog prvenstva u Rusiji i pitanje je hoće li se više vraćati u nacionalni tim. U reprezentaciji su, za svaki slučaj, ostavili netaknut dres s brojem 10.

Privremeni selektor Lionel Scaloni i rukovodstvo argentinskog saveza nada se da će zvijezda Barcelone ipak promijeniti odluku, pa je iz tog razloga i dalje slobodna desetka.

Messi je nosio broj 19 na SP-u 2006. godine, ali je posljednjih godina nosio legendarnu desetku, koja je nekada pripadala Diegu Maradoni.

Mundo Deportivo tvrdi da Scaloni i AFA-ov predsjednik Claudio Tapia pokušavaju da daju Messiju dosta prostora, a da ga ne pritiskaju na odluku, s tim da je ostavljanje broja 10 mudar potez.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nije potrebno naglašavati koliko bi Messi nedostajao reprezentaciji i u Argentini će uraditi sve da jedan od najboljih svih vremena ipak ponovo obuče plavo-bijeli dres.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi