U Atalanti presretni nakon žrijeba 1/8 finala LP: Ovo je božićni poklon

Prvi čovjek tima iz Bergama nije krio zadovoljstvo

U Atalanti presretni nakon žrijeba 1/8 finala LP: Ovo je božićni poklon

Danas je u Nyonu održan žrijeb parova osmine finala Lige prvaka. Među onima koji svakako mogu biti zadovoljni žrijebom su i čelnici Atalante.

Atalanta je u svom premijernom učešću u Ligi prvaka uspjela izboriti nokaut fazu, sa druge pozicije u svojoj grupi.

Drugo mjesto u grupi značilo je da će žrijeb Atalantu upariti sa nekim od nositelja, prvoplasiranih timova iz grupne faze.

Iako su tom društvu bili, između ostalih, PSG, Manchester City, Liverpool, Bayern, Juventus i Barcelona, Atalanta je imala sreće jer su kuglice odlučile da će tim iz Bergama u osmini finala Lige prvaka odmjeriti snage sa ekipom Valencije.

Na papiru je Valencia, uz Leipzig, vjerovatno i najlakši protivnik iz grupe nositelja koji je mogao "zadesiti" Atanaltu.

"Emotivno je biti ovdje u Nyonu. Biti ovdje na ovom nivou", izjavio je prvi čovjek Atalante Antonio Percassi nakon žrijeba za Sky Sport, pa nastavio:

"Valencia je jaka ekipa, pred nama je težak izazov, oni imaju puno iskustva."

Ipak, svjestan je Percassi da je njegova Atalanta dobro prošla.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Velike smo izbjegli, ali je ovo svejedno delikatan dvomeč. Nadamo se da ćemo ostaviti dobar utisak... Valencia je sjajan božićni poklon. Ovo je, iskreno, idealan protivnik za nas", izjavio je Percassi.

Nakon debakla protiv Dinama na otvaranju grupne faze Lige prvaka i loših partija u naredna dva meča Atalanta je bila otpisana za plasman u nokaut fazu. Međutim, remi sa Manchester Cityjem i pobjede nad Dinamom i Shakhtarom u posljednja dva kola su je odvele među najboljih 16 timova u Evropi.

Top Komentari

amadeus21
Tako su i u Amsterdamu pricali kad su grupe izvucene ;) Samo se vi veselite, ima da letite ko i Ajax
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi