U Bayernu mogu zaboraviti na jednog trenera: Sigurno ga neću pustiti iako ga traže mnogi klubovi
Čelni ljudi Bayerna čini se mogu zaboraviti na Ten Haga

Bavarci će se morati okrenuti drugim opcijama

U Bayernu mogu zaboraviti na jednog trenera: Sigurno ga neću pustiti iako ga traže mnogi klubovi

S. Pašalić

Bayern je početkom novembra ostao bez trenera nakon što je Niko Kovač dobio otkaz, a kao privremeno rješenje je postavljen Hans-Dieter Flick.

Nakon otkaza Kovaču, nekoliko imena se spominjalo kao kandidati za klupu Bayerna, a jedan od njih je bio i trener Ajaxa, Erik ten Hag.

Ovaj Holanđanin je od 2017. godine na klupi tima iz Amsterdama s kojim je postigao odlične rezultate i zbog toga je i Bayern opasno "zagrizao" za njega.

Ipak, čini se da će Bavarci morati pronaći nekog drugog stručnjaka s obzirom da je sportski direktor Ajaxa, Marc Overmars, poručio da ne misli pustiti Ten Haga u 2020. godini.

"Ten Hag može lagano ostati još jednu sezonu nakon ljeta. Sigurno ga još uvijek neću pustiti iako znam da je na listi većine evropskih klubova. Vrata će ostati zatvorena još neko vrijeme", rekao je Overmars.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi