U Bayernu se sve češće čuje: Pitajte Bracu...
"Hasan i njegovi ljudi pregovaraju sa veoma interesantnim imenima. Hoće li dovršiti transfere ove zime ili narednog ljeta, još nije odlučeno", rekao je direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge (Foto: EPA)

Salihamidžić ključan čovjek u Minhenu

U Bayernu se sve češće čuje: Pitajte Bracu...

M. Šljivak

Sportski direktor minhenskog Bayerna Hasan Salihamidžić pred sobom ima veoma težak posao.

Braco je od rukovodstva bavarskog tima dobio zadatak da obnovi tim za narednu sezonu, a čelnici kluba Uli Hoeness i Karl-Heinz Rummenigge mu u tome daju potpunu podršku.

Hasan za sada radi veoma dobar posao, a u transfer politiku kluba najmanje se miješa trener Niko Kovač. Tako je u Bayernu postala česta rečenica "Pitajte Bracu"...

Kovač ne želi previše govoriti o pojačanjima, a danas su ga novinari ponovo pitali za transfer mladog igrača Chelseaja Calluma Hudsona-Odoija.

"On je jako dobar igrač, mislim da je isto godište kao Sancho iz Borussije. Normalno je da znam ko je jer pratimo dosta fudbalera. Hoće li potpisati z a nas? To morate pitati Bracu", rekao je trener Bayerna Niko Kovač, te je dodao:

"Ne želimo samo dovoditi talentovane igrače već i igrače koji su 'gotov proizvod'. Mladima treba dosta vremena, a naša želja je vrhunski nivo fudbala", istakao je Kovač...

Hasan Salihamidžić pregovara sa nekoliko interesantnih imena

Minhenski Bayern ima namjeru da poprilično renovira tim, a kompletan proces vodi Hasan Salihamidžić.

Već je postalo izvjesno da će novi član Bayerna postati fantastični reprezentativac Francuske Benjamin Pavard, koji bi već u narednim danima trebao postati fudbaler minhenskog kluba.

Također, konstantno se spominje dolazak još jednog Francuza Lucasa Hernandeza iz madridskog Atletica. Bavarci su aktivirali klauzulu u njegovom ugovoru od 80 miliona eura, ali po dogovoru sa Jorgandžijama on će od ljeta vjerovatno postati član Bayerna.

Tokom januara na Allianz Arenu bi trebao stići i 18-godišnji ofanzivac Chelseaja Callum Hudson-Odoi. Salihamidžić je uputio ponudu od preko 30 miliona eura i sada se čeka konačna odluka Plavaca iz Londona.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pored ovih imena sa Bayernom se povezuje još nekoliko fudbalera među kojima je i Timo Werner, ali za sada službene ponude za napadača Leipziga nije bilo.

Ipak, prave stvari na tržištu od Bavaraca treba čekati na ljeto kada će sasvim sigurno biti velikih transfera.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi