U Bešiktašu prelomili: Velike zvijezde su višak, trener donosi odluku o Ajdinu Hasiću

Promjene u istanbulskom velikanu

U Bešiktašu prelomili: Velike zvijezde su višak, trener donosi odluku o Ajdinu Hasiću

M. Šljivak

Ekipa Bešiktaša planira u ljetnom prelaznom roku napraviti potpunu rekonstrukciju tima.

Novi trener Sergen Yalcin zatražio je od rukovodstva tima da rasproda strane fudbalere, te ih u ekipi namjerava ostaviti samo petoricu.

Bešiktaš trenutno pod ugovorom ima čak 17 fudbalera iz drugih država. Yalcin ih namjerava zadržati samo petoricu, a ovakva odluka bi mogla itekako utjecati na status mladog bh. fudbalera Ajdina Hasića.

Talentovani 18-godišnji fudbaler je nakon duge sage potpisao ugovor s Bešiktašom u januaru ove godine, ali je odmah poslat na posudbu u Umraniyespor.

Ipak, ni tamo se nije dobro snašao i on će se vratiti u matični klub. Međutim, njegov ostanak je pod znakom pitanja jer je Yalcin odabrao petoricu stranaca koje želi ostaviti.

To su Atiba Hutchinson, Victor Ruiz, Tyler Boyd, Mohamed Elneny i Georgers-Kevin Nkoudou, dok su ostali stavljeni u izlog i mogu da napuste klub.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Sabah tvrdi da će se situacija oko Ajdina Hasića znati nakon pripremnog perioda. Yalcin će mladom fudbaleru dati šansu da pokaže šta zna i zatim će donijeti konačnu odluku o njegovoj sudbini.

Izlazna vrata iz Bešiktaša pokazana su poznatim imenima kao što su Loris Karius, Domagoj Vida, Adem Ljajić, Jeremain Lens...

Top Komentari

Grohot
Javi se Semsudinu u Velezu ces dobiti odlicne uslove za daljni razvoj karijere
3 0
Jadnimi
Dijete se tu nije pitalo, ima "pametne" i pohlepne roditelje i menađere
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi