U čemu je tajna Jorginhovih penala?

Veznjak ne promašuje

U čemu je tajna Jorginhovih penala?

A. Čaušević

Penal za Chelsea i gol Jorginha. Nešto što se često viđa na susretima londonskog tima. 

Jorginho je i sinoć zabio sa bijele tačke. Nakon što je David Luiz skrivio kazneni udarac Brazilac s italijanskim pasošem je rutinski pogodio.

Odlični voznjak je postao jedan od najboljih izvođača penala zahvaljujući skoku neposredno prije udaranja lopte.

Mnogi smatraju da je skok suvišan jer se gubi na precizonosti ili jačini udarca, međutim Jorginho skokom natjera golmane da se već krenu na jednu stranu što mu omogućava da loptu pošalje u drugi ugao.

Fudbaler Chelsea je uspješno realizovao sedam penala u niz, a posljednji koji mu je odbranio penal je bio golman Manchester Cityja, Ederson u finalu engleskog Super kupa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jorginho je u karijeri ukupno postigao 20 golova iz penala s procentom uspješnosti od 95 %. Nedavno je kazao kako na svakom treningu vježba udarce i usavršava ih iz dana u dan.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavi_Strumf
Gled'o kad porastem biću kengur
2 3
konjo
tajna je u tome sto on dobro osuta a golman se baci u pogresnu stranu ili ne odbrani
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi