U četiri utakmice nisu primili ni gol, a ispali s Copa Americe

Nesretni Kolumbijci

U četiri utakmice nisu primili ni gol, a ispali s Copa Americe

E. Čaušević

Reprezentacija Kolumbije sinoć je u četvrtfinalu Copa Americe poražena od Čilea nakon penala.

Čile i Kolumbija odigrali su veoma borbenu utakmicu u kojoj nakon 90 minuta igre nismo vidjeli golove. Odmah nakon što je Nestor Pitana svirao kraj pristupilo se izvođenju penala zbog nejasne odluke organizatora da u četvrtfinalu nema produžetaka.

U izvođenju penala obje ekipe bile su sigurne u prve četiri serije, ali je onda zakazao Tesillo koji je promašio penal za Kolumbiju što je iskoristio Alexis koji je tako odveo Čileance u polufinale.

Poraz Kolumbije u sinoćnjem meču sigurno itekako boli igrače ove selekcije jer zvuči nevjerovatno da u četiri odigrane utakmice nisu primili niti jedan jedini gol.

U grupnoj fazi su ostvarili tri pobjede i imali su gol razliku 4:0. Ni u četvrtfinalu nisu primili gol, ali su ispali na penale. Kolumbijci su u grupi savladali Argentinu, Katar i Paragvaj i čak su protiv Čilea sačuvali svoju mrežu, ali im je sreća i ovaj put okrenula leđa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi