Argentinci pobjedom protiv Katara prošli u četvrtfinale

Gaučosi slavili 2:0

Argentinci pobjedom protiv Katara prošli u četvrtfinale

Fudbaleri Argentine plasirali su se u četvrtfinale Copa America nakon što su večeras porazili Katar sa 2:0 u susretu 3. kola grupe B.

Argentinci su bili pod imperativom pobjede u ovom susretu, a na kraju su do nje stigli potpuno zasluženo, posebno zbog prikazane igre u drugom dijelu meča.

Gaučosi su poveli već u 4. minuti kada se u šesnaestercu Katara najbolje snašao Lautaro Martinez i pogodio za 1:0. U nastavku prvog dijela Argentinci su imali određenih problema u odbrani te im je Katar stvorio nekoliko šansi, ali ipak je ostao aktivan rezultat iz 4. minute.

U nastavku meča smo ipak vidjeli mnogo bolju igru Argentinaca koji su potpuno kontrolisali stvari na terenu i stvorili nekoliko šansi preko Sergija Aguera. Ipak, do gola stižu tek u 82. minuti kada je Aguero na individualni kvalitet prošao pored odbrane Katara i pogodio za 2:0.

Na kraju se ispostavilo da je to i konačan rezultat meča poslije kojeg je Argentina zasjela na drugu poziciju u grupi B i u četvrtfinalu će igrati protiv Venezuele.

U drugom susretu ove skupine Kolumbija je pobijedila Paragvaj sa 1:0 i na taj način sa stopostotnim učinkom otišla u četvrtfinale. S druge strane, Paragvajci moraju čekati ishod meča Japan - Ekvador iz grupe C kako bi saznali hoće li kao jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija ići dalje.

Copa America, 3. kolo grupe B:

Argentina - Katar 2:0

Kolumbija - Paragvaj 1:0

Top Komentari

Hooruk
Prelosa je ova Argentina, pogotovo odbrana na čelu sa otamendijem kriminalna. Nemaju sanse za trofej jedino ako bi imali toliku dozu srece kao sto je imao Portugal kad je osvojio euro 2016.
7 1
CrveniBaron
Daleko ste dogurali kad vam je Katar slamka spasa!
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi