U četvrtak konačna odluka, u Tešnju su optimistični

Igrat će se ipak na stadionu TOŠK-a?

U četvrtak konačna odluka, u Tešnju su optimistični

E. Škorić

Još uvijek nije poznato gdje će TOŠK ugostiti Široki Brijeg u meču polufinala Kupa BiH, ali u četvrtak se očekuje konačna odluka.

Prva utakmica ovih ekipa igra se na Pecari 3. aprila, dok je revanš na rasporedu sedam dana kasnije.

SportSport.ba je prvi pisao o tome da se revanš neće igrati u Tešnju, što je šokiralo sve u TOŠK-u, no nije isključeno da se ipak na kraju donese odluka da se utakmica odigra na stadionu TOŠK-a.

Jučer je Nogometni klub Široki Brijeg pokazao solidaranost i dao je saglasnost da se revanš ipak odigra u Tešnju, bez obzira što se ne radi o licenciranom premijerligaškom stadionu kako nalažu propozicije takmičenja u Kupu BiH za sezonu 2018/19.

"Obavještavamo sportsku javnost u Bosni i Hercegovini kako je NK Široki Brijeg pozitivno odgovorio na upit NK TOŠK Tešanj i dao suglasnost da se uzvratna utakmica polufinala Kupa BiH odigra na Gradski stadion Luke u Tešanj. S ovim stavom obavijestili smo i Nogometni savez Bosne i Hercegovine čiji organi trebaju donijeti konačnu odluku o mjestu odigravanja uzvratne utakmice polufinala najmasovnijeg natjecanja u državi", poručili su iz Širokog Brijega.

U četvrtak će iz Saveza posjetiti stadion u Tešnju kako bi obavili kontrolu, a nakon toga će donijeti odluku.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Prema našim saznanjima, najvjerovatnije će TOŠK-u biti dozvoljeno da igra na svom stadionu, ali uz određene uslove koje moraju da ispune čenici tešanjskog prvoligaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi