U Chelseaju još jednu sezonu ostaje napadač koji je stigao umjesto Džeke

Giroud dobija dodatnih godinu dana

U Chelseaju još jednu sezonu ostaje napadač koji je stigao umjesto Džeke

Francuski napadač Olivier Giroud stigao je na mala vrata u Chelsea prije godinu i pol dana, a čini se kako su u klubu zadovoljni njegovim partijama pa će mu produžiti ugovor.

Podsjetimo, on i Edin Džeko su bili u konkurenciji za dolazak na Stamford Bridge stadion, a obzirom da se Dijamant odlučio na ostanak u Rimu, klub iz Londona je pojačao Giroud.

Iako ne dobija mnogo šansi za igru u prvoj postavi u Premiershipu, francuski napadač je definitivno prva zvijezda kluba ove sezone u Evropa ligi gdje je nezamjenjiv u napadu.

Do sada je odigrao 10 mečeva i postigao čak devet golova uz dvije asistencije. Poređenja radi, učinak u Premier ligi mu je daleko lošiji jer igra puno manje minuta. Upisao je 24 nastupa i postigao dva gola.

Nakon što je sinoć postigao novi gol u Evropa ligi protiv Slavije Prag, novinare je zanimalo da li će ostati u klubu, a on je ostao zagonetan.

"Moram se sastati sa Marinom Granovskaiajom (direktor kluba), ali očigledno je da bih mogao ostati . Ipak, ne znam šta će biti, trenutno nemam informacija, ali želim da se sve riješi prije kraja sezone", rekao je Giroud.

S druge strane, njegov trener Maurizio Sarri bio je potpuno jasan. Italijan kaže kako će Giroud sigurno ostati u klubu.

"On je siguran, pošto klub ima opciju da produži ugovor na još jednu sezonu. Razgovarao sam s ljudima u klubu prije dva dana i dogovorili smo se da mu produžimo ugovor. Dakle, on ostaje. Razgovarao sam sa Marinom i ona ovu opciju ne dovodi u pitanje", kazao je Sarri.

Inače, 32-godišnji napadač je nedavno izjavio da želi igrati više.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Frustriran sam kada nisam na terenu, iako se trudim da to ne pokazujem", priznao je Giroud u razgovoru za Sky Sports, pa dodao:

"Pokušavam da tu frustraciju pretvorim u nešto pozitivno. Nisam sretan, želim da uživam na terenu i više vremena provodim u igri. Imam 32 godine, bliži se polako kraj karijere koju bih volio završiti na pravi način", istakao je napadač koji je s Francuskom na minulom Mundijalu osvojio prvo mjesto.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi