U Cityju nisu zadovoljni: Ovakvog protivnika želite u kasnijoj fazi takmičenja
Foto: EPA

Derbi osmine finala Lige prvaka između Real Madrida i Manchester City

U Cityju nisu zadovoljni: Ovakvog protivnika želite u kasnijoj fazi takmičenja

S. Bošković

Danas su izvučeni parovi osmine finala Lige prvaka, a očekuje nas nekoliko sjajnih duela.

Derbi ove faze takmičenja sigurno je susret između Real Madrida i Manchester City, te je sigurno da će nas jedan od favorita takmičenja napustiti u ranom dijelu knock - out faze.

Da Građani nisu željeli ovako teško protivnika može se vidjeti i iz izjave direktora fudbala ovog kluba, Txikija Begiristaina koji je nakon žrijeba rekao:

"Ovo je veliki susret protiv tima koji je takmičenje osvojio 13 puta. Idemo na poznati stadion i svi znamo šta to znači. Uvijek želite da protiv ekipe poput Real Madrida igrate u kasnijoj fazi natjecanje. Želite uči u formu, dovesti misli na pravo mjesto. No, mala prednost je ta što uzvratni susret igramo na domaćem terenu".

S druge strane, direktor institucionalnih veza u Real Madrida Emilio Butragueño izjavio je sljedeće:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Svi timovi u šeširu su bili teški. Manchester City je veliki tim u svakom smislu, te će biti brilijantan dvomeč i moramo dobro pripremiti za njega. Svi igrači znaju koliko ovo takmičenje znači klubu, a City će nas natjerati da damo sve od sebe".

Prve utakmice osmine finala će se igrati 18., 19., 25. i 26. februara, dok su revanši na programu 10., 11., 17. i 18. marta. Žrijeb četvrtfinala, polufinala i finala je zakazan za 20. mart 2020. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi