U Danskoj navijači iz domova prate utakmicu, ali su "tik uz teren", a igrači ih svejedno vide!

Kakva genijalnost

U Danskoj navijači iz domova prate utakmicu, ali su "tik uz teren", a igrači ih svejedno vide!

E. Škorić

Nastavljeno je fudbalsko prvenstvo u Danskoj i naravno, kao u svim zemljama, zbog pandemije koronavirusa nema gledatelja na stadionima.

Već smo vidjeli neke inovacije u Južnoj Koreji, Mađarskoj ili Njemačkoj gdje su umjesto 'stvarnih' navijača bili poredani njihovi likovi na kartonskim kutijama ili se sa zvučnika puštala simulacija navijanja.

Svako na svoj način želi da nadoknadi izostanak vjernih navijača, a u danskom Aarhusu uradili su genijalnu stvar i danas je ista predstavljena u domaćem duelu s Odenseom.

Virtuelna tribina je napravljena tako da navijači rezervišu besplatnu ulaznicu i da putem popularne platforme Zoom prate meč i to iz 22 sektora. Osim domaće publike, moguće je da isto prate i gostujući navijači, ali i oni neutralni.

S druge strane, nogometaši ih mogu vidjeti jer će na tribinama biti postavljeni veliki videozidovi na kojima će se u realnom vremenu prikazati navijače kako gledaju i navijaju.

Aarhus je sličnu stvar već pravio prije tri dana u meču protiv Randersa kada je bilo 1:1. Inače, ovo je 25. kolo prvenstva u Danskoj, a Aarhus je trećeplasirani iza Midtjyllanda i Kopenhagena.

The Danish Superliga has restarted and AGF are live-streaming fans watching the game at home on huge screens in the stadium. Awesome initiative from r/soccer

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi