U Derventi "nikao" moderni teren, Tekstilac privodi kraju ambiciozan projekat
(Foto: FK Tekstilac Derventa/Facebook) Teren sa vještačkom podlogom će ispunjavati sve međunarodne standarde.

Ideja provedena u djelo

U Derventi "nikao" moderni teren, Tekstilac privodi kraju ambiciozan projekat

Fudbalski klub Tekstilac iz Dervente je još prošle godine pokrenuo akciju "Kvadrat za budućnost" s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju terena sa vještačkom podlogom.

Značajna sredstva su prikupljena u ovoj akciji, ali i uz pomoć lokalnih privrednika i Vlade RS, pa će Tekstilac uskoro dobiti moderan pomoćni teren sa vještačkom podlogom.

Izgradnja novog terena je počela prije određenog vremena, a proteklih dana se radilo na postavljanju tamponskih slojeva kako bi sve bilo spremno za postavljanje vještačke trave.

Jučer se u Derventi počelo i sa ovim posljednjim korakom u izgradnji terena, vještačka podloga je postavljena i teren će uskoro biti spreman za upotrebu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Na ovaj način je Tekstilac dobio moderan teren koji dimenzijama i kvalitetom ispunjava sve međunarodne standarde, pa se može reći da je prvoligaš iz Republike Srpkse uspješno realizovao značajan infrastrukturni projekat koji će doprinijeti razvoju kluba i poboljšanju kvaliteta fudbala u Derventi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti