U Eintrachtu ljuti na Bayern: Nemaju poštovanja...

Oglasio se Fredi Bobić

U Eintrachtu ljuti na Bayern: Nemaju poštovanja...

Vijest da će Niko Kovač na kraju sezone preuzeti klupu Bayerna nije baš obradovala čelnike njegovog sadašnjeg kluba Eintrachta iz Frankfurta.

Nekadašnji selektor Hrvatske je sa Bayernom dogovorio trogodišnju saradnju, od 1. jula do 30. juna 2021. godine, a vijest o njegovom odlasku je najviše razočarala sportskog direktora Eintrachta Fredija Bobića.

Na konferenciji za medije Bobić nije želio kritikovati Kovača, nego isključivo Bayern koji je iskoristio odštetnu klauzulu u ugovoru hrvatskog trenera.

"Nikina odluka nas je iznenadila, posebice u ovoj fazi koja je osjetljiva za Eintracht. Možemo puno toga postići u sljedećih nekoliko sedmica, pa nismo bili sretni kada je informacija procurila u javnost, a ni ju objavili mi iz Frankfurta. Za nas je to bilo mnogo neprofesionalno, puno nepoštovanja", kazao je Bobić, pa dodavši:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Znali smo da postoji interes za našeg trenera na što smo ponosni, ali postupak Bayerna je iznimno upitan. S njima nismo imali kontakta i vijest se odmah pojavila u medijima, ali ne s naše strane."

Eintracht u njemačkom prvenstvu trenutno zauzima peto mjesto sa 46 osvojenih bodova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi