U Francuskoj se sinoć ponovile scene sa meča Danska - Finska, Vladimir Petković zabrinut

Srećom, brzo se pridigao

U Francuskoj se sinoć ponovile scene sa meča Danska - Finska, Vladimir Petković zabrinut

E. Škorić

Krilni igrač Bordeauxa Samuel Kalu kolabirao je na samom startu meča protiv Marseillea.

Marseille i Bordeaux sinoć su odmjerili snage u 2. kolu francuske Lige 1, a već u petoj minuti kolabirao je Kalu, koji je ustao na noge, nakratko čak i zaigrao, ali je potom zamijenjen. S Veledromea je ispraćen ovacijama.

Pravi uzrok Kaluovog rušenja nije poznat, ali nije mu to prvi put da se srušio na terenu. Isto mu se dogodilo 2019. godine tokom treninga nigerijske reprezentacije za Afrički kup nacija. Tada je dehidracija navedena kao razlog rušenja.

"Odmah sam pomislio što se dogodilo na Euru 2020. kada je Christian Eriksen pao na teren. Zajedno s medicinskim osobljem odlučili smo ga zamijeniti kako ne bismo riskirali. U takvim situacijama nogomet odlazi u drugi plan. Kalu će u ponedjeljak proći detaljan pregled", rekao je Vladimir Petković, trener Bordeauxa nakon utakmice.

Rezultat je otišao u drugi plan, ali za one koji možda i ne znaju, meč Marseille - Bordeaux završen je rezultatom 2:2.

Sarajlija koji je dugo godina vodio Švicarsku, Vladimir Petković, prije početka sezone preuzeo je Bordeaux i pokušat će ga spasiti ispadanja budući da je ovaj tim u velikim financijskim problemima odavno.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Top Komentari

RZ88
Fudbal je postao biznis i svaki profesionalni fudbaler zna koliko mora dat sebe pogotovo u ligama petice jer su milioni u pitanju. Jest da njima nije mrsko milione uzeti ali to nosi i rizik sa sobom. Nikada igraci nisu bili spremniji i nikada se u jednoj godini nije igralo ovoliko utakmica kao u danasnjem fudbalu ali postoje granice u tijelu, kad te opali hercika pa-pa.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije